Само в 7DniSofia.bg

Бясна Нинова крещи пред медиите: Дайте ми Асен Василев! Надмина и джипката на Бойко! Крадец, крадец!

корнелия нинова

Това е абсурдно. Това е дъно. Това е посегателство върху живота на милиона хора, милиони българи. Такъв коментар направи лидерът на БСП Корнелия Нинова относно действията на Асен Василев като финансов министър, предава радио “Фокус“.

„На обяд Министерството на финансите изпраща писмо до всички кметове до вечерта да си предадат проектите, които да бъдат включени в Бюджет 2024. Първо никога в бюджет не са се включили изчерпателно изброените проекти. Включени веднъж означава край. Това са проектите и всички други общини увисват. Всички хора живеещи в общините остават без вода, без ремонт на улици и т.н. Поискахме да дойде Асен Василев на изслушване, но го крият“, бе категорична тя.

По думите на Нинова БСП ще направи всичко по силите си да не допусне това да се случи. Тя определи това като „поредна кражба от бюджета“. „Надминаха и Бойко Борисов. Борисов раздаваше тези пари на общините с постановление на Министерски съвет, ако си спомняте и от прозореца на джипката. Тези искат да си узаконят кражбата в Закон за бюджета. Корупцията става законна и няма преборване с това чудо“, побесня лидерът на БСП, забравяйки, че докато тя беше вицепремиер нещата бяха още по-зле.