Само в 7DniSofia.bg

Първи уволнен министър след окървавяването на София! Денков: Започвам разследване с УЕФА

payimage-606979

Уволних зам-министъра на вътрешните работи Темелакиев. Това каза премиерът Николай Денков в извънредно изявление. Изпратих запиване до УЕФА във връзка с вчерашните сблъсъци между полиция и протестиращи в центъра на София.

Вместо футболен празник, вчера наблюдавахме грозни сцени на насилие.

Основната причина е в дългогодишното управление на сегашното ръководството на БФС, което доведе до упадък на българския футбол. Хаотичните действия на това ръководство около организацията на вчерашния мач допълнително нагнетиха напрежението. Към това трябва да добавим и грешки в организацията от страна на ръководствата в МВР и СДВР, които събраха на едно място враждуващи агитки.

Искам да благодаря на всички мирно протестиращи футболни запалянковци, както и на всички полицаи, които съвестно изпълниха дълга си без да проявяват насилие в изключително трудна обстановка изпълнена с провокации.

Предприех следните действия – Изпратих писмо до централата на УЕФА и до контролната етична и дисциплинарна комисия на УЕФА, ще потърся позицията и на ФИФА.

Уволних зам. министъра на вътрешните работи Стоян Темелакиев, който пряко отговаря за оперативната дейност в МВР. Възлагам на главния секретар на МВР Живко Коцев максимално бързо и обективно разследване“, каза премиерът.