Зам.-директорът на СДВР: Има ранени полицаи, замеряни са с камъни и фойерверки, кръвта е навсякъде

7 Dni Sofia16.11.2023
payimage-606974

Има няколко ранени полицаи, съобщи в ефира на телевизията зам.-директорът на СДВР Стефан Иванов.

„Безпрецедентни вандалски прояви и агресия, кръвта е навсякъде“, обобщи той случващото се.

По думите му полицаите са били замеряни от протестиращите фенове с камъни и фойерверки, въпреки че преди началото на протеста униформените са се постарали да съберат голям брой пиротехника и забранени предмети за масови мероприятия.

Протестът срещу БФС бързо ескалира. Към 17:30 ч. българските и унгарските фенове пристигнаха заедно на протеста срещу ръководството на БФС около Националния стадион „Васил Левски“. Всички подстъпи към „Евлоги Георгиев“ – от „Драган Цанков“ и от „Орлов мост“ са блокирани от полицията.

Минути по-късно феновете на ЦСКА блокираха „Орлов мост“, а около 18:20 ч. напрежението рязко ескалира. Футболните запалянковци започнаха да хвърлят бомбички и ракети срещу полицията. Полицията изкара водното оръдие на барикадата и предупреди, че ако не спрат, ще бъде употребена сила.

Полицията предприе мерки и изтласка всички протестиращи по ул. „Гурко“. Започна да разпръсква феновете. Органите на реда започнаха да налагат с палки и да пръскат със спрей – и тези на първа линия, но и минувачите, чак към сградата на Министерството на спорта.

След началото на мача в 19:00 ч. феновете запалиха няколко кофи за боклук и отново тръгнаха към полицията. Във входа на блок на „Гурко“ човек е пребит зверски от полицията. Не се знае какво е състоянието му. Идва линейка към мястото. Бесни фенове потрошиха полицейски бус на „Васил Левски“ до Министерството на спорта и взеха полицейските щитове и всичко вътре. След това го запалиха, скандирайки „къде ви е водата сега“. Има сигнали и за бити деца.

Трима са арестувани пред Министерството на спорта.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории