Гочето вижда Ивелин Попов в ЦСКА: С Хайнц няма да стане, пореден слаб мач в Коматево

цска

Бившият наставник на ЦСКА – Георги Василев – сподели мнението си за победата с 4:1 като гост на Крумовград.

“ЦСКА показа две лица при гостуването си на Крумовград в Коматево, но важното е, че направи достатъчно да стигне до трите точки и дори да спечели убедително, което със сигурност ще донесе допълнително самочувствие и увереност в съблекалнята. Тимът не тръгна така, както се искаше, и се очакваше и трябваше да се стигне до критичен момент, за да променят червените подхода и поведението си. До откриващото попадение на Крумовград възпитаниците на Нестор Ел Маестро отстъпваха предимството в единоборствата, борбата за първа топка, ентусиазма. Освен това формациите на двамата треньори доведоха до сериозно насищане в централната зона, което армейците не знаеха как да преодолеят.

Дълго време те се блъскаха в стената на домакините, но третият им гол бе еталонен епизод от играта. Тогава петима бранители на Крумовград бяха преодолени от двама нападатели, които обаче действаха опростено, на скорост и с лице към вратата. Именно това е рецептата за успех във философията на треньора без изявени крила. Тя изисква много по-голяма активност и агресия от крайните защитници, които за пореден път не успяха да ги предложат. И когато се срещаш с подобен нисък и сгъстен блок, като този на Крумовград, е нужна или повече импровизация, както при гола на Асприля, или повече ширина в нападенията, която много рядко бе постигана.

ЦСКА дълго време не знаеше как да избегне сериозното струпване пред противниковата врата и домакините имаха голямо превъзходство до гола си. Това обаче сякаш бе преломният момент в мача и след това ЦСКА пое контрола, което се оказа решаващо.

Червените изпращат поредния цикъл между двубои за националните отбори и то като лидери в класирането. Със сигурност този път в тяхната игра имаше по-малко ентусиазъм и повече напрежение. Така и се създаде нагласата, че червените не влагат достатъчно енергия и разнообразие в действията си и позволяват на опонента дълго време да поема спокойно въздух, без да го притискат. Но в 4 от 5-те си шампионатни срещи, дори и с доза късмет, армейците намираха някак правилните отговори и стигаха до позитивни резултати. Това се случи и вчера след много слабия първи половин час срещу Крумовград.

Няма по-хубаво нещо за един треньор, когато представянето на тима му не е оптимално, както самият Ел Маестро наскоро призна, от паузата за мачове на националните отбори. Тя, от една страна, може да служи за изчистване и научаване на нови похвати, но и за възстановяване на футболистите. Както физически, така и психологически. За ЦСКА в първенството предстои финален трибой до края на есента срещу Етър, Славия и Лудогорец, който на практика ще предопредели настроението, което ще витае на “Армията” през зимата.

В ЦСКА със сигурност са длъжни в следващите две седмици да поработят върху изграждането на постепенни атаки, които са огромен дефицит в представянето му. Една от причините за това е именно слабата активност на бековете, а друга – липсата на фин плеймейкър в средата на терена. Футболист, който да е барометър за представянето, какъвто е например Ивелин Попов в Ботев Пловдив. ЦСКА не разполага с такъв човек. В началото на сезона прекалено се разчиташе на Хайнц, който в пореден мач не беше на нужното ниво, а и позицията му предполага да излиза на фланга, откъдето, така или иначе, не може да е толкова полезен.

В Борисовата градина може би ще разрешат този проблем през зимата, но дотогава имат още няколко битки и трябва да продължат да намират правилните решения за тях. Както го направиха вчера срещу Крумовград”, коментира Гочето пред “Тема спорт”.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории