Само в 7DniSofia.bg

Станишев похвали жена си за издигането на Ваня Григорова: Точният човек, на точното място, в подходящо време

payimage-441591

„Не бих казал, че на тези местни избори има много изненади. Най-голямата изненада е София. Ваня Григорова има всички шансове да спечели кметската надпревара в столицата. Тя се оказа точният човек, на точното място, в подходящото време.“

Това коментира пред bTV евродепутатът Сергей Станишев, бивш премиер на България, но спести важната подробност, че той и жена му Моника Станишева стоят зад разработването на тази кандидатура. В София се знае, че Моника Станишева лично е предложила Ваня Григорова за кандидат на БСП. Няма нищо случайно и в това, че вчера преди да обяви негласната си подкрепа за синдикалистката, лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се видя точно със Сергей Станишев.

„Тя има ясен политически профил – за разлика от всички други кандидати, които се състезаваха, и ясна социална позиция. Тя говори от името на работещите хора в София, които се борят за оцеляване, за изхранването на семействата си, които чувстват своите проблеми тежко подценени“, заяви той.

„Ваня Григорова е много непосредствен човек и хората го усещат“, смята бившият премиер.

„Като се имат предвид сложните отношения и горещата любов в тъй наречената сглобка, не знам каква ще бъде мотивацията на избирателите на ГЕРБ, например, да подкрепят г-н Терзиев“, смята Станишев.

„Ръководството на БСП трябва да отчете, че цифрите са важни. БСП имаше около 60 кмета досега. От тях през 2019 г. бяха избрани кметове на четири областни града. Когато приключат балотажите, картините ще стане ясна. Но вече е ясна картината за общински съветници. За съжаление големият проблем на БСП е ситуацията в големите градове. В Пловдив сме шести, във Варна – осми“, посочи той.

„В цяла Северозападна България – визирам най-вече областните центрове, е погром. А там беше червена крепост. В Стара Загора сме пети. За съжаление картината изобщо не е розова и не можем да си заравяме главата в пясъка. В БСП трябват промени“, коментира още Станишев.