Борисов разтресе Киро и Асен, ще пада ли скоро правителството: Моята ПГ започва да не ме слуша

Бойко Борисов 3

Ген. Колев е един събирателен образ на българското общество. Затова много хора казват, че България е проруска, има много русофили. Руснаци, поляци, финландци – и те са гинали за България, и ние сме признателни. Това е много важно за отношението на българите към тази велика държава. Имали сме много славни времена, но и много проблеми с тях. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при представянето на кандидатите за кмет и общински съветници в област Добрич.

„Когато Путин и Лавров казаха, че заради мен България ще загуби всичко, припомням, че руският газ минаваше през Гърция. Затова ние вложихме много енергия да не ни изхвърлят от газовата карта. Направихме най-мощната компресорна система на Балканите. 80% е ваша. Могат да тласкат газа във всички посоки. Много пъти историята си прави шеги. И най-големите ни критици върху построеното от нас слагат 20 лв. такса. Не допуснах никой да вземе проценти и комисиони от вас. Цялото трасе и фирмите са 100% държавни. Това е най-печелившото предприятие в България за всички времена“, уточни Борисов.

Според него Балкански поток наполовина се е изплатил и догодина ще излезе на печалба.

От месеци нашето правителство нищо не прави срещу „Лукойл“, а от газа ще печелим по 3 млрд., но от „Лукойл“ ще излязат 3 млрд.

Сега има дерогация, защо цените растат – руският петрол е същият, къде отива разликата.

Как държавата ще удари с 60% някого в частния сектор, това пазарно ли е
това правово ли е. Или за тях законът не важи. Ще видим предложенията, но моята ПГ започва да не ме слуша, нещата и бюджетът на са добре, приходите не са добре.

Той отново нападна правителството заради дефицита.

„Сега 3% ви се вижда нещо хубаво. А то е пагубно. Все едно семейство да започне да живее на заеми. Аз съм консервативен. Никога не съм взимал заеми. Не очаквах, че държавата може да отиде чак дотам. Не може да кара дълго, то ще се счупи. Вчера Кирил Петков казал, че правителството се справяло много добре със земеделците и миньорите. Безспорно е така. Решихме проблема със земеделците, благодарение на решението на парламента. С миньорите правителството не искаше да се вижда. Кой свърши работа? Пеевски. Той беше моторът да се подпише споразумение. Сега нещо много ги плаши тази дерогация. Какви са тези ангажименти с „Лукойл“? В момента ви взимат със 70 ст. повече от джобовете. Когато имат зор, ние заставаме зад тях. Когато имат успехи, те са си самодостатъчни. Такава им е тактиката до момента“, коментира Борисов.

„Балкански поток“ е 100% собственост на България, не допуснах никой да вземе комисионни, 100% фирмите са държавни – най-печелившото предприятие в България. Построеното от вас, които сте ме изпратили за премиер, носи по 2-3 млрд. на година.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов още:

Темата за „Балкански поток“ е патриотична – и Путин, и Лавров казаха че заради мен България ще загуби всичко – руският газ преминаваше през Турция и Гърция и ни заобикаляше. Затова вложихме много, за да не ни изхвърлят от газовата карта. Имаше съпротива на лобита и компаниите които пренасят газ – за нас не остана нищо, само да плащаме.

Направихме най-мощната компресорна мрежа – това работи и в момента. Най-големите ни критици, сега върху построените от нас слагат 20 лв. на мгвтчас.

България е на газовата карта и всички зависят от нея. Всички.

Сега правителството, което подкрепяме, има могъщ инструмент, създаден от вас
– „Балкански поток“ догодина вече ще е на печалба. 70 години по 3 са 210 млрд. от него.

Той пожела на хората „Хубава вечер“.

Аз не знам вече ден ли ми е, нощ ли ми е. Снощи си направих устата „Ако случайно не дойда“. Казаха ми даже да не си го мисля. И аз не се мислих, станах рано и дойдох. ГЕРБ е праволинейна – във времето всички манипулации и лъжи по наш адрес са били само за това да ни превърнат в лесна плячка за чуждия интерес, включително и за съседите. Ние се противопоставихме, заключи Борисов.