Само в 7DniSofia.bg

Денков развенча Радев: Не мога да повярвам, че с БСП така се заиграват със страховете на хората

payimage-588799

“Не мога да си помисля, че за такива неща някой ще се заиграва със страховете на хората. Но истината е, че опозицията прави точно това – опитва се да плаши хората. Надявам се, че президентът не е влязъл в същия коловоз.”

Така премиерът Николай Денков отвърна на журналистически въпрос за това дали решението на президента Румен Радев да наложи вето върху промените в Закона за енергетиката е част от войната между “Дондуков” 1 и 2.

“Тази либерализация трябваше да се случи, това е по регламент от 2019 г., България закъснява значително спрямо това, което се очаква от договорите, които е подписала”, обясни премиерът.

”От друга страна при подготовката на Закона за енергетиката бяха направени механизми, които ще бъдат използвани, за да не се случат тези страшни апокалиптични сценарии, които опозицията се опитваше да лансира по време на обсъжданията. Тези механизми са налице и са ясни”, допълни той.

Денков увери, че рязко покачване на цените на електроенергията няма как да има. Може обаче да се увеличи с 2%, например, но и дори да спадне, каквото се е случвало в предишни години.