Копейкин го закъса, арестуваха един от най-важните му кандидат-кметове! Той бил европейски измамник, бе…

7 Dni Sofia12.10.2023
костадин-костадинов-2-scaled

Задържан е кандидатът за кмет на Дупница Методи Захаринов. Информацията потвърди говорителят на Окръжната прокуратура в Кюстендил Марияна Сиракова.

Задържането на Методи Захаринов става след решение на Централната избирателна комисия от вчера.

Арестът е във връзка с постъпило уведомление от ОД на МВР – Кюстендил, че в Шенгенската информационна система е въведен сигнал от Република Гърция за международно издирване на българския гражданин Методи Захаринов за измама с фалшива валута. На основание чл. 160, ал. 1 от ИК регистрираните кандидати не могат да бъдат задържани от регистрацията до обявяване на изборните резултати без разрешение на ЦИК. Такова обаче бе дадено.

Предстои до половин час да внесем искане в съда за оставянето му в ареста, каза през БТА прокурор Сиракова. Тя уточни, че съдът ще реши кога ще бъде насрочено съдебното заседание.

Захаринов участва в предизборната битка за кметския пост като независим кандидат с подкрепата на „Възраждане“. Кандидат-кметът е офицер от резерва, авиоиженер, а в момента е инспектор към Службата за пожарна безопасност. Семеен е, с две деца. Живее в с. Яхиново, община Дупница.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории