Бойко разтресе Киро и Асен от Кюстендил: Благодаря на Делян Добрев, че ги хваща бързо

7 Dni Sofia09.10.2023
payimage-598809(1)

„Злото не идва никога само. Мислехме, че войната в Украйна е най-голямата беда, но се оказа, че не е така. Ето, започна войната в Израел. Сложно е да се говори в предизборна кампания, когато има две войни. Ние бяхме солидарни и благодарение на нас се случиха нещата за военната помощ за Украйна. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, при представянето на кандидатите на партията за кметове и общински съветници в област Кюстендил. 

За вота на недоверие Борисов заяви: „Математиката не им излиза. Правителството може да падне само ако ПП-ДБ или Ние се оттеглим и не влезе никой друг. То е проста аритметика“.

Борисов припомни критиките за „джипката“, от която хвърлял пари и попита: „Колко сгради санирахте последните три години, уважаеми? Нула. Поне за това си мислех, че българинът ще реагира, защото е водеща завистта към комшията. Но три години нищо! Половината блокове санирани, другите стоят – олюпени, грозни. Много интересна психология имаме! Тука като дойдех, кметът като ме захване – пък Коридор 8, пък КПП, къде ви е разширението сега? Това са три години пропиляно време! „Струма“, както съм я оставил с тунелите и мостовете, не е мръднала“.

Искам да ми кажете – аз ли мисля грешно или ние грешим общо. Всичките пари, които съм дал, се знаят – за стадиона, за селата, за църквите. А на този господин-политолог, който ми правеше анализа по една телевизия тази сутрин, ще му кажа: „Когато тръгна с нас бюджета, имаше 12 милиона фискален резерв мазнинка. Три години – и сега сме на опашката. Дори Сърбия ни завиждаше“, изтъкна лидерът на ГЕРБ.

„Аз не ви надъхвам с песимизъм, просто ви казвам, че не ви чака нищо добро. Или ще се събудите, за да докажем на този политолог, че дадените на общините пари не са хвърлени на вятъра“.

„На знам какво накара българите така да се объркат, това безвремие. Да гледат дали два павета са подредени правилно. Щели да спрат ремонта на ремонта. Г-н Терзиев, вие колко ремонта направихте? Законите трябва да ги правят най-квалифицираните юристи. Да не е излязла Фандъкова да ви реди паветата?“, обърна се Борисов към кандидатът за кмет на опонентите им. „ГЕРБ го няма от три години, колега. Защо не ви работят еврофондовете?“

„Три години се изредиха какви ли не. Но План за възстановяване се опитваме да направим чак сега. ГЕРБ го няма от три години, колега. Защо не си направихте еврофондовете, защо не си направихте Плана?“, попита лидерът на ГЕРБ.

„Така че – вот няма да мине. Това е ясно. Аз благодаря на Делян Добрев, че ги хваща – ама те се били „объркали“ за ПВУ. Издържаме, защото няма нищо по-добро. Има и с какво да се похвалим, но това, което местната власт се интересува – те затова три години ви мачкаха, безпардонно. Ако не победим, ще има сглобка във всеки град. Как ще работите – вие си знаете“, предупреди Борисов.

Христо Терзийски благодари на Борисов и ръководството на ГЕРБ за безрезервната подкрепа. „Благодарение на вас устояхме и пред чегъртания, а и арести преживя нашият лидер. Всичко, което е направено при управлението на ГЕРБ, е съзидателно и стабилно“, отбеляза Терзийски и представи кандидата за кмет на Кюстендил Петър Паунов.

„Той е доказал какво може и ако спечели още на първи тур, аз съм сигурен, че Кюстендил ще стане още по-хубаво място“, заяви Христо Терзийски.

Петър Паунов благодари за доверието и отбеляза, че последните четири години са били „един нелек път“.

„Почувствахме колко е трудно, когато ти търсиш партньори, а останалите търсят предатели“, заяви той и припомни трудностите, през които е преминала общината, както и постиженията, извоювани по време на сегашното общинско управление.