Лили Иванова обяви 1,6 млн. лева печалба за миналата година, обърна се към роднините си: За вас пак нищо!

7 Dni Sofia09.10.2023
лили иванова

Рекордна печалба от 1,6 милиона лева е изкарала за миналата 2022 г. Лили Иванова. Това става ясно от финансовия отчет на фирмата й „ЛИ 1”, от чието име примата на родната естрада декларира приходите си пред държавата, след като през 2011 г. ревизори на НАП я изобличиха, че дълги години е „забравяла” да си плаща данъците. Подобни суми за пореден път правят Лили №1 по богатство в шоу бизнеса, наред с безспорният и статут на единствена супер звезда.

От документа става ясно, че макар и на преклонните 84 години, Лили продължава да чупи рекорди по изкарани пари. Само за година певицата е повишила приходите си почти тройно. Докато за 2021 г. гранд дамата на българската естрада заработва от концерти и участия по кръчми 1.3 млн., то за миналата 2022-а сумата вече е умопомрачителните 3,5 милиона. Печалбата от своя страна скача от 556 хил. на милион и шестстотин хиляди

Огромна заслуга за повишаването на приходите има миналогодишното турне на Лили. В рамките на 8 месеца тя пя в 29 града, завършвайки с грандиозно шоу пред 13 000 свои фенове в зала „Арена Армеец”. Макар и цените на билетите да са вдигнати двойно, всяка от залите се пука по шевовете от екзалтирани фенове на естрадната легенда.

Както си му е реда, организацията на подобно турне не е евтина. Макар и да не липсва подкрепата на спонсори, Лили няма как да не се бръкне за да покрие част от разходите за наем на зали, светлинни ефекти, реклама, заплати и настаняване на огромния си екип. За всички тези неща естрадната легенда е похарчила близо 1,7 млн.. Отделно има и други дребни разходи, но печалбата отново е огромна, поне за мащабите на родния музикален бизнес и за пореден път класира Лили като №1 по богатство. По най-скромни изчисления, при дългогодишната си кариера примата на българската естрада е натрупала над 20 млн. лева. Огромна част от парите отлежават по сметките на нейната фирма, а други са вложени в недвижими имоти.

Както стана ясно преди 3 месеца, певицата е завещала цялото си богатство на създадената от нея фондация „Лили Иванова”, лишавайки роднините си от възможност да претендират и за стотинка. Задачата на фондацията е да популяризира за вечни времена творчеството на естрадната легенда и да пази името й за бъдещите поколения като творец с изключително голям принос за българската култура. Запазването на паметта за Лили Иванова ще става чрез всички възможни аудио-видео, печатни форми и носители. Фондацията ще организира всякакви културни събития и дейности – концерти, инсталации, изложби. Ще създава документални, рекламни или художествени филми, ще издава книги, сборници и всякакъв вид литературни, печатни и потребителски продукти, представящи Лили Иванова като една велика жена творец, превърнала се в икона.

За да гарантира безпроблемната работа на фондацията, Лили Иванова й завещава цялото си богатство. Освен правата върху стотиците си хитове като „Детелини” или „Ветрове”, изпълнителката прехвърля цялото имущество и банкови сметки на фирмата си „ЛИ 1“ и купените през годините десетина огромни апартамента в центъра на София.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории