Стана ясно защо звезда на Левски бе така публично унижен от Николай Костов в дербито

7 Dni Sofia09.10.2023
payimage-603051

Офанзивният халф на Левски Джавад ел Джемили получи жълт картон от спортно-техническия щаб на сините с представянето си в дербито срещу ЦСКА. Роденият в Испания 21-годишен футболист остана на резервната скамейка почти до края на мача. Той се появи на терена в 87-ата минута и бе заменен малко по-късно, напомня „Тема Спорт“.

Причина за това действие на треньора Николай Костов станаха много слабите му изяви и фактът, че след негови грешки тръгнаха опасни нападения на съперника.

Ел Джемили бе вкаран с идеята да бъде усилена офанзивната мощ. Нищо от това обаче не се случи. „Нищо трагично не е станало… Той просто не беше готов да влезе. Грешка, от която можеше да загубим мача. В минути, в които имахме преимущество“, коментира лаконично казуса Костов след двубоя.

Ел Джемили обаче даде вид да се разбере, че станалото въобще не е по-вкуса му. Той напусна намръщен терена на националния стадион. След това директно си седна на мястото на скамейката.

Интересното е, че в предишните 11 шампионатни двубоя на Левски Джавад неизменно бе част от стартовата единайсеторка на сините. Вместо него срещу армейците обаче започна Хасими Фадига. Французинът обаче не стори нещо кой знае какво. С показаното срещу ЦСКА, както и с реакцията си на треньорското решение, Ел Джемили обаче може и да се задържи на пейката.

Ситуацията за него ще стане още по-тежка, ако скоро някой измежду Цунами и Велтон вземе български паспорт. Очаква се развитие по този казус да има в следващите дни. Тогава Николай Костов ще може да ползва в полузащитата и бразилецът Дарлан.