TS: Щяхте да гоните Ел Маестро и Юга от ЦСКА? Вижте това и млъкнете!

7 Dni Sofia01.10.2023
нестор ел маестро, цска

Нестор Ел Маестро изравни най-добрата си серия начело на ЦСКА, като записа четвърта поредна шампионатна поведа при 2:0 над Локо Сф в четвъртък. Преди това възпитаниците на сърбина надиграха Берое (3:0), ЦСКА 1948 (2:0) и Ботев Пд (2:1).

Предишното подобно постижение на наставника бе от старта на първия му престой в ЦСКА Между първия и четвъртия кръг на сезон 2018/19 червените победиха съответно Локо Пд, Витоша Б, Дунав и Славия, а серията им бе спряна от Лудогорец в Разград.

Амос Юга даде четвъртата си асистенция от началото на сезона, като е лидер по този показател в състава на армейците. Втори в класацията с 3 голови подавания е Тобиас Хайнц. Африканецът даде последния пас преди попаденията на Хайнц срещу Крумовград, Назон срещу Берое и ЦСКА 1948 и Естрада срещу Локо Сф.

Победата над столичните железничари бе първата през сезона, за която никой от Назон и Хайнц няма голов принос. Тя сложи край и на рекордната в личен план серия на хаитянския нападател от попадения в 5 поредни срещи.

Майкъл Естрада сложи край на едногодишна голова суша. Той не се беше разписвал в официален мач от 2 октомври 2022 г., когато бележи в добавеното време победното попадение за Крус Асул при 2:1 над Гуадалахара в двубой от мексиканското първенство.

Тема Спорт