След стрелбата по един от грабителите: Останалите двама са обвинени за ТРЕТИ грабеж

спирка полиция

Софийска районна прокуратура обвини две момчета, на 15 и на 17 години, за трети грабеж, при който е използвана сила. Това съобщиха от обвинението.

На 18 септември на спирка на градския транспорт до мол в град София, обвиняемите отнели сумата от 55 лева от владението на мъж, като използвали за това сила. Обвиняемите и неустановено лице по делото наобиколили пострадалия в полукръг.

Единият почуквал леко с метална палка пострадалия в корема и я насочил към краката му, а другият му казал: „Това е обир, вади всичко по джобовете!“, след което бръкнали в левия джоб на панталоните на мъжа, от където извадили портфейла му и взели от него сумата в размер на 55 лева.

По случая е започнато разследване.

Спрямо двамата по това разследване не е взета мярка за неотклонение, тъй като към момента те са с постоянен арест по обвинение за грабеж, извършен 2 часа преди описаното по-горе деяние.

Това е третото повдигнато обвинение спрямо двамата, след като прокурор при Софийска районна прокуратура ги привлече към наказателна отговорност и за грабеж, извършен на 17 септември.