Честит ден на София! Вижте празничната програма за днешния ден:

Статуя на София

Денят на София е днес. Празникът ще бъде отбелязан с поредица от събития, организирани от Столичната община, музеи и галерии. Музеите ще бъдат с вход свободен.

Пред храма „Света София“ на пл. „Св. Александър Невски“ ще започнат официалните събития с тържествен водосвет и издигане на знамето на града с начало 11:30 ч..

Служителите на Националната служба за охрана (НСО) предприемат мерки за сигурност в града. За официалната церемония гражданите ще имат достъп след 10 ч. през пунктове за проверка, организирани при южната страна на храм-паметника „Свети Александър Невски“ и при ул. „Париж“ и ул. „Шипка“. Служителите на НСО ще извършват проверки за предмети, общоопасни средства и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана.

За празника на столицата „Звукът на метрото“ ще зарадва гражданите и гостите на София. Събитието ще състои в два времеви диапазона – от 10:00 ч. до 13:00 ч. и от 19:30 ч. до 21:30 ч.

Столичани и гостите на града ще срещнат различни съвременни изкуства и алтернативни форми на изява във формат на флашмоб в Столичното метро, творчество и иновации на млади артисти.

По повод Деня на София на 17 септември 2023 г. достъпът до Зоологическата градина ще е безплатно за всички посетители. Зоопаркът ще работи с лятно работно време – Централния и Западния вход на зоопарка ще са отворени от 9:00 до 17:30 ч.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории