Само в 7DniSofia.bg

Зико чака подкрепа от „Пещерняците“, за да реши да се кандидатира ли пак за кмет на Пловдив

7 Dni Sofia14.09.2023
Здравко Димитров

Не съм решил дали да се кандидатирам отново за кмет на Пловдив, а и има време“, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров, който през февруари напусна ГЕРБ и ако реши да се впусне отново в надпреварата ще трябва да търси друга партия или инициативен комитет. Срокът за регистрация на инициативни комитети в местните избори изтича на 26 септември.

Най-вероятно Зико ще чака благодетелите му от „Пещерска“ да решат дали да застанат финансово и зад негова кампания, след като вече се ангажираха с тази на бившия главен редактор на вестника им Руси Чернев. Припомняме, че преди 4 години логистиката по избирането на Здравко Димитров за кмет бе изцяло поета от „Пещерняците“. След провал на Зико в телевизионен диспут, те дори му забраниха да участва в мероприятия извън контролирана от тях среда.

Зико  обясни, че въпросът с неговата кандидатура не е най-важният в момента. „Какво тук значи някаква си личност“, цитира той Никола Вапцаров.

Градоначалникът обясни, че не е доволен от оставката на областният координатор на ГЕРБ за Пловдив Иван Тотев, въпреки дългогодишната вражда между двамата. „Това не се прави така. Моментът преди избори не е подходящ“, заяви той.

Очаква се в битката за местната власт да се впусне заместникът му Тодор Чонов. Възможно е в последния момент със същата регистрация да реши да се кандидатира и Здравко Димитров. При това положение Чонов би бил само в листата.