Васил Божков: От мен тръгнаха протестите през 2020 г.! Искам властта в държавата

7 Dni Sofia09.09.2023
payimage-599871

Целта на завръщането на Васил Божков в България е да вземе властта като политик. Това стана ясно от пресконференция, която той даде на живо на страницата си във фейсбук.  Журналистите бяха събрани в хотел „Хаят“ след предварителна регистрация, а бизнесменът отговаряше от офиса си на „Московска“, където пребивава по време на домашния си арест с електронна гривна.

Той каза, че иска да обедини всички партии, които са против статуквото и с гласовете на мълчаливото мнозинство, което сега не гласува, да спечели изборите и да спаси държавата. Под статукво той разбира ГЕРБ, ПП, ДБ, ДПС. Борисов и Пеевски трябва да бъдат изличени от властта, а също и „Промяната“, която е Комсомолът на ГЕРБ, смята Божков. Това, че е под домашен арест, нямало да му пречи да организира всички, които са против статуквото, защото при тази мярка всеки може да го посещава.

Според Божков протестите през 2020 г. започнали от него.

Не познавам Петьо Петров. Срещу мен беше организирана атака като военна операция – арестуваха жена ми, сина ми, адвоката ми. За ритона не мога да кажа нищо, защото нямам достъп до колекцията, отговори Божков на първите въпроси, които му бяха зададени минута след 12 часа. Той нямаше въвеждащи думи, а направо започна да отговаря на въпроси.

Васил Божков нарече „малоумник“ съдията по настоящото му дело, който разкри общия му бизнес с убития Пригожин.