Този треньор не може да прости, че го изгониха от ЦСКА! Наговори ги едни…

7 Dni Sofia08.09.2023
payimage-597473

Бившият треньор на ЦСКА – Александър Станков – сподели пред “Мач Телеграф” вижданията си върху играта на отбора. Той посочи грешките и похвали за силната игра Тобиас Хайнц.

“Аз съм човек, когото такива моментни проблясъци не могат да заблудят. Не отричам, че имаше проблясък в играта на ЦСКА, но генерално проблемите въобще не са решени в отбора. Берое, въпреки че започна добре сезона, почти никога не може да победи ЦСКА. Не ме заблуждава този резултат. Не виждам да има постоянство и нещо, което да ми подсказва, че нещата тръгват към оправяне. Поне на този етап. ЦСКА още десет години да играе в Стара Загора с Берое и през десетте години ще спечели. Берое не е мерило спрямо ЦСКА. На мнение съм, че има още много неща, които трябва да видим от чужденците, които са привлечени в отбора. Твърде рано е за оценки. Нищо не сме видели още. Един единствен футболист се отличава и е ясно кой е той. Тобиас Хайнц има профил, качества и потенциал за играч на ЦСКА. Това е човекът. Той доказа, че е подходящ за тима. Джонатан Линдсет имаше по-добра репутация, но не бих казал, че показва постоянството и класа, която показва Хайнц. Не е решаващият човек за ЦСКА. Той би трябвало да показва много повече. Може би аз съм по-критичен, но това си е моето мнение. Аз казвам това, което мисля”, започна Станков.

„В паузата сега ще има повече време за треньора Нестор Ел Маестро да остане с футболистите. Сега имат време на по-спокойно място той да сподели своите идеи. Играчите на свой ред ще могат да ги разберат, защото ще имат времето. Ако тръгне да се прави мини подготовка си мисля, че няма да има голям ефект. Сега трябва футболистите да вникнат в интензивността и начина, по който той иска да играят. Могат да вникнат във философията му. Сега могат да се водят спокойно тренировки и да има дори дълги разговори индивидуално с всеки. Проблемите в игрови план в ЦСКА са много. Искам да подчертая, че един треньор не може с магическа пръчка да оправи всичко за толкова кратко време. Не може да се промени цялостно обликът на тима. Проблемите най-вече са в защитен план. В ЦСКА трябва да има много сигурност в защита, за да може в предни позиции да се твори. Виждам проблеми и в атака. На този клуб философията му е да разполага с бързи флангови играчи и добър централен нападател. Това е историята и обликът на ЦСКА. Всеки треньор си има виждания и тактика, но треньорът според мен се избира по отношение на философията и историята на един клуб”, завърши той.