Стана ясно кога ще приключи ремонта на бул. „Филип Кутев“ в София

Пътища ремонти

Изграждането на бул. „Филип Кутев“ върви по график, за 15 септември да приключат строителните работи на кръстовището с бул. “Симеоновско шосе“, което се оформя като четириклонно.

Над 95% от инженерните мрежи са готови, стълбовете на уличното осветление са поставени, каналите са направени.

До края на октомври се очаква строителните дейности да са приключили, съобщи инж. Ангел Джоргов, зам.-кмет по строителство на Столичната община, цитиран от БНР. Предстои да бъдат положени тротоарните настилки и велоалеята.

Джоргов припомни, че преди две години е изграден първият километър от ремонта на „Филип Кутев“ от бул. „Тодор Каблешков“ в посока изток до ул. „Луи Айер“. Всеки момент се очаква разрешение за строеж за участъка от „Луи Айер“ до бул. „Черни връх“.

Южното платно на ул. „Филип Кутев“ между бул. „Черни връх“ и ул. „Сребърна“ трябва да е готово през пролетта на 2024 година.

Бул. „Филип Кутев“ е част от третия градски ринг и заедно с бул. „Тодор Каблешков“ осигурява връзката между бул. „България“ и бул. „Симеоновско шосе“. Новият участък с около 1,2 км дължина, с две платна за движение по 10,50 м, с по три ленти в посока, нови тротоари с велоалея. По средата се запазва разделителна ивица за изграждане на трамвайно трасе.

Светофарните уредби ще имат индикатори рамки, които ще засичат в коя посока е натоварено движението, така че да се регулират фазите на светофара и да се облекчи трафика.