Е, не! „Промяната“ сложи за шеф на ДКК човек на мъжа на Мата Хари

7 Dni Sofia28.08.2023
1

Министърът на икономиката Богдан Богданов освободи изпълнителния директор и борда на директорите на Държавната консолидационна компания, която управлява предприятията в системата на министерството. Новото ръководство е временно и ще работи с намалени наполовина заплати, както обяви министър Богданов.

Новият шеф на ДКК Иван Зангочев, предложен от „Промяната“, е близък до бизнесмена Пламен Бобоков, мъж на Мата Хари от скандала с Бойко Борисов. Това само потвърждава разкритията на медийната ни група, че Асен Василев е зависим в момента от Румен Радев и назначава на ръководни длъжности хора, предложени от спонсори на президента.

Иван Тодоров Зангочев е смятан за човек на бизнесмена Пламен Бобоков. През 2012 г. е бил член на одитния комитет на “Столичен автотранспорт” ЕАД, през 2015 г. става член на съвета на директорите на „Кинтекс“. Там е назначен от тогавашния министър на икономиката Божидар Лукарски, който също бе близък с Бобоков, ловуваха заедно. В ДКК е назначен за първи път през 2022 от служебния министър на икономиката Никола Стоянов – сложен от Румен Радев, за да разчисти хората на Калоян Методиев (бивш съветник на президента, човек на Корнелия Нинова.)


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории