За поредна година: Инициатива „Зелени библиотеки“ радва столичани

Столична библиотека

За поредното събитие от кампанията „Зелени библиотеки“ в парк „Св. Троица“ Столична библиотека беше подготвила за малчуганите игри с ботове „пчелички“, 3D писалки, игри с мисловни карти на фондация „Деца на България“ и занимателни книжки за оцветяване, а съставите от Essence школа за сценични изкуства – вокалната група „Палави ноти“, клубът по спортни танци „Дъга“ и театралната работилница на Ирен Кривошиева, пяха, танцуваха и забавляваха деца и възрастни.

На събитието бяха поетесите Виолета Кунева, Екатерина Григорова и Силвия Алексиева (индивидуален победител на „Млада метафора 2023“), които представиха най-новите си стихове, а за доброто музикално настроение се погрижи Иван Бороджиев (саксофон).

Посетителите разгледаха пътуващите документални изложби: „Из парковете на София – минало и настояще“ и „Голямата София“ и заеха книги от Библиобуса.

Буккросингът „Споделени книги – Вземи, прочети, върни“ за пореден път даде възможност на желаещите да дарят ново прочетено заглавие от личната си библиотека и да вземат друга интересна книга.

160 любители на четенето получиха безплатни едногодишни читателски карти за Библиотеката на София и подарък книга.

Следващото събитие е на 27 август (неделя) пред хижа „Алеко“ в ПП „Витоша“ от 10:00 до 14:00 часа.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории