БСП с въпроси към министър Тагарев

корнелия-нинова

Според БСП министърът на отбраната Тодор Тагарев е направил внушения по отношение на БСП по време на свое телевизионно участие. Това заяви Кристиян Вигенин по време на пресконференция на левицата, в централата на партията.

БСП се отнася с огромно уважение към българската армия, а опитът на Тагарев бил да внуши, че БСП с позициите си се обръща срещу българската армия, обясни Вигенин.

По думите му не бива министър Тагарев да се идентифицира с нея, защото той самият не прави достатъчно, за да бъде българската армия силна.

Вигенин заяви, че БСП ще поиска изслушване на министъра в комисия, но използва пресконференцията, за да зададе въпросите си към него.

Първият въпрос на БСП към военния министър е свързан с притесненията на жителите на Ямбол и планираното разширяване на военното присъствие на НАТО там.

Какви са реалните оценки на министъра за заплахите в Черно море? Планира ли министър Тагарев предаването на зенитно-ракетните комплекси C-300 на Украйна, какъв е неговият анализ за състоянието на армията, планирани ли министър Тагарев да извади резиденция „Лозенец“ от Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно-почивно дело“ с перспективата да бъде приватизирана и да бъде изграден там жилищен комплекс, питат още от БСП.