Първи разпити след убийството: Трактора знаел, че ще го убият! Не вдигал на никой

7 Dni Sofia17.08.2023
payimage-597142

Алексей Петров не е вдигал телефона си на близки приятели, като последните 3 месеца е искал да избегне всякакви контакти. Това разкриха пред Lupa.bg хора, които са го търсили на мобилния, но ударили на камък. Трактора оставял и съобщенията във Вайбър само на „видяно“. 

Тази информация кара криминалистите да мислят, че бившата барета е имал информация, че искат да го ликвидират и е нагодил живота си само с най-близките хора.

Веднага след като спечели делото „Октопод“ Алексей Петров изчезна от медийното пространство и ограничи контактите си до минимум.

Полицията вече е разпитала най-близките му хора, защото ченгетата са убедени, че именно те знаят откъде е идвала основната заплаха за Трактора.

Работата по разследването на престъплението се пазила в пълна тайна дори от най-опитните криминалисти, по казуса работи много стеснен екип, който според шефовете на МВР не подлежи на влияние.

Алексей Петров беше убит в сряда по обяд. Убийството е осъществено с автомат над столичния квартал „Драгалевци“, на пътя, който води към хижа “ Алеко „. Той е бил охраняван от трима телохранители, само че те са били на разстояние от жертвата.

С ленти е оградена част от пътеката, която минава през гората и понякога излиза на пътя. В региона телефоните губят обсег.