Самотник подлуди полицията и телефон 112! Заплашва с рязане на уши, убийства и палежи

PIC01408.JPG

Цели 10 тревожни позвънявания на единния европейски телефонен номер 112 за по-малко от 2 денонощия навъртял жител на старозагорското село Горно Ботево. Набирането на номера започнало в 22,16 часа на 13 септември 2016 г., когато видимо подпийналият и в неспокойно състояние на духа Станислав Танев обявил, че е жертва на тълпа цигани, които го нападнали с бухалки. „Ако до десет минути куките не са тук ще запаля махалата им!“, заплашил разведеният настройчик на машини в старозагорска фабрика и затворил. Три минути по-късно Станислав повторил заканата си, като „намалил“ времето за изчакване на „куките“, пише „Монитор“.

Звъненето продължило още пет пъти, като съобщенията придобивали все по-мрачни окраски: имало намеци за отразани уши, хвърляне в помийна яма и накрая за организиран наркотрафик с участие на мургави горноботевци.

След последвало „успокоение“ около полунощ на 15 септември Станислав подновил обажданията си, като броят на „нападателите“ достигнал 18 въоръжени с ножове, вили и мачетата, които вече трошели вратата на жилището му. Серията приключила с думите : „Ало? Кво става, бе? Тия… циганки ма убиха от бой, пращаш тия полицай, бе? Кво… трябва да ма убият, циганите да ма убият и вие да пратите някви патрулки, тъй ли?“ в 23 ,02 часа на същата дата.

Почти година по-късно мъжът застана на подсъдимата скамейка в Стара Загора и заяви готовност да сключи споразумение с наблюдаващия досъдебното производство прокурор. В крайна сметка Митев бе осъден на пробация в рамките на година време, като два пъти седмично задължително ще трябва да се среща с представител на службата. В полза на държавата се отнема ползваната за обажданията СИМ-карта, 150 лв ще бъдат заплатени за направените разходи по делото.

Запознати с оперативната обстановка твърдят, че пак на 13 септември м.г. в района е имало още двадесетина сходни обаждания, по-голямата част обаче били от улични автомати и все още нямало яснота кои са авторите им.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.