Вълни като цунами изядоха плажа, пред очите на Панделиева се дави жена!

1692081352-367469741-10226443825975471-6430132813776932225-n

От началото на седмицата летовниците, които са по родното Черноморие, съжаляват за решението си и най-вече за времето, което са уцелили. Причината – вълните са високи като цунами и с пълна мощ удрят плажните ивици.

Не само това – бурното море се оказа наистина коварно, а който влезе – не излиза.

Именно на една такава инфарктна случка, разиграла се на български плаж, станала свидетел и журналистката Лияна Панделиев. Тя сподели шокиращата история чрез пост в личния си фейсбук профил.

Ето какво написа Панделиева (публикуваме думите й без редакторска намеса):

„Жена почти се удави на няколко метра от мен, като хитро беше влязла сред огромните вълни точно в момента, когато спасителят не гледа!

Днес спасителите издухваха цялата мощ на дробовете си в свирките с които опитваха да вадят от водата откровено безмозъчни плажуващи.

Вълните не бяха просто големи, те бяха вилнеещи, страховити и ревящи, като се разливаха все по-навътре в сушата.

Свободната безплатна зона бе превърната в Любимата зона на всички хлапета, защото насред пясъка се образува и нещо като мини морско езерце, а първите три реда от шезлонгите и чадърите бяха изцяло под вода.

Докато стоя уж на пясъка и снимам вълните, всяка нова вълна се протяга все по-напред и когато ме залее над коленете ме тегли навътре, като превръща пясъка под краката ми в подвижна платформа. При поредно прииждане на мощната вълна виждам на 20-тина метра от мен във водната въртележка да се полюшва някаква глава.

Единият спасител свирка като луд и хуква натам, но в същото време към човека тръгват и двама мъже от плажа, които са точно насреща. С новата вълна главата изчезва, но те се хвърлят напред и хващат ръцете.

Извличат жена, чиито крака се подгъват, тя се олюлява, в гръб я блъска още една вълна, главата й безпомощно се килва напред, но мъжете я държат здраво.

Спасителят преодолява вълните, които бутат него, стига до нея, хваща й лицето и казва нещо. Тя вероятно отговаря, защото той не се намесва повече, оставя мъжете да я сложат да седне на шезлонг.

Точно в този миг на около 3 метра зад гърба му млад татко люлее малкото си детенце и му прави „бух“ във вълничката. Истеричната свирка на спасител, който вижда играта и как детето посреща с лице няколко тона вода кара другият да се обърне. Той прави крачка, хваща малкото дете и заедно с бащата ги изкарва на пясъка, който и без това на всеки няколко секунди е заливан от мощни вълни.

Днес морето бе истински спектакъл – мощно, страховито, неудържимо, безмилостно. За неопитен човек само една вълна е достатъчна, за да го забие с лицето напред в дъното и той може да загине само от погълнатия пясък, който е запушил дихателната тръба.

След тези два мини инцидента, спасителите извадиха всички от водата за около…3 минути. И след малко започна ново постъпателно движение – онези с червените якета да си свиркат.