Земеделският министър заговори за страшни проверки по магазините

Кирил-Вътев-жътва

“Промените в Стратегическия план в сектор “Плодове и зеленчуци” са на дневен ред. Ще получим и писмени предложения в тази връзка от засегнатите страни“, заяви земеделският министър Кирил Вътев на брифинг след проведеното заседание на Консултативния съвет по овощарство и зеленчукопроизводство.

В заседанието участва и ресорният зам.-министър Александър Йоцев.

Това е третият подред съвет. На вчерашния Вътев проведе среща с браншови организации по цялата верига на млякото, където бяха обсъдени проблемите с високите цени на млечни продукти във магазините.

Министърът каза, че освен за промени в Стратегическия план на срещата е било обсъдено да се пусне проверка от магазина до полето за проверка на плодове като цени, и като произход, каквато поискаха и всички производители на млечни продукти вчера.

“Срещата днес даде един допълнителен акцент, който така или иначе е зададен от НС за промени на плана, които касаят подпомагане на засегнатите страни – месо, малко, плодове и зеленчуци”, коментира и зам.-министърът Йоцев.

Той добави, че са били зададени доста интересни въпроси към участниците на Консултативния съвет и отговорите получени от тях ще бъдат отразени в плана.