Само в 7DniSofia.bg

Близнаците от Цалапица не искат да излизат от ареста

880691

19-годишните близнаци от Цалапица Борислав и Валентин Динкови не са обжалвали пред Окръжния съд в Пловдив мярката си за неотклонение „задържане под стража“. След като първата инстанция ги остави в ареста, те имаха възможност да предявят жалба, която окръжните магистрати да разгледат утре. Такава обаче не е постъпила.

„Така преценихме с моите клиенти“, обясни адвокатката им Светлана Званчева, пише 24 часа.

И отказа да отговори дали това се дължи на негативното обществено мнение срещу тях. Както е известно, родителите им бяха принудени да се изселят от Цалапица по настояване на местното население.

Братята Динкови са обвинени в лично укривателство. Според прокуратурата те са помогнали на 30-годишния Рангел Бизюрев да укрие трупа на Димитър Малинов, който беше намерен мъртъв след седмица издирване. Борислав осигурил кола, с която да пренесат тялото, а Валентин – инструменти за заравянето му. След това нахвърляли отгоре строителни отпадъци от близкото сметище.

Хората в Цалапица са убедени, че двамата са участвали в зверския побой над Митко и смятат, че те също трябва да отговарят за убийството. Близките на загиналия 24-годишен мъж организираха редица протести, в които поискаха доживотни присъди за тримата замесени.

Заради напрежението в селото семейството на близнаците се изнесе и никой не знае къде живеят в момента майка им и баща им.