Шофьорите се стреснаха като видяха новата цена на пропан-бутана по бензиностанциите

1690965737-97d479bbac2686f65e9586439f21191b

От 1 август има повишение на цената на пропан-бутана, защото парламентът премахна нулевата ставка ДДС. Ръстът ще е в рамките на 20-22 стотинки на литър с ДДС, уверяват институциите у нас.

В момента средната цена в страната е между 0,84 лв./л до 1,14лв./л. в зависимост от бензиностанцията. Увеличението идва след като парламентът премахна нулевата ставка ДДС при пропан-бутана.

От Българската газова и петролна асоциация съобщиха, че ръстът в цената ще е в рамките на 20-22 стотинки на литър с ДДС след 1-ви август. Поскъпването на петрола в международен план също влияе цялостно на повишаване на цените на горивата.

Междувременно хиляди шофьори коментират случващото се от вчера:

„Колеги, тази цена на газта нормална ли ви се струва? За един ден – 20 стотинки на литър!“, попита потребител на Фейсбук.

„Да, върнаха акциза. Премахването на акциза се направи, за да има борба с галопиращите цени на енергията. Енергията поевтиня до нива преди войната, върнаха акциза. Защо цените на нещата не падат – питайте алчните български бизнесмени.

Имайте предвид, че почти никъде в Европа не се направи такова нещо и там си плащаха сериозни цени! Нормално е цената на газта да е малко повече от 50% по-евтина от бензина. Което е и в момента“, обяснява друг водач в социалната мрежа.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории