Радев: Проектът за промени в Конституцията е настъпление срещу демокрацията

1122190635719452711

Будят тревога банализацията на фашистки тези и деяния в последните месеци. Форумите преливат от агресия, изготвят се списъци на неблагонадеждни журналисти, интелектуалци призовават за контрол и цензура над медиите. В същото време се заличава паметта за антифашизма, българи доносничат срещу българи, тиражират се ревизионистки и антисемистки текстове – това е настъпление срещу свободата и демокрацията и обществото ни трябва да бди. Това заяви пред журналисти президентът Румен Радев след официалното връчване на дипломите във Военната академия „Георги Стойков Раковски“.

По думите му обществото ни има основна заслуга за реакцията на правораздавателните органи в случая с момичето от Стара Загора. Държавният глава уточни, че такива престъпления няма да се заличат с „нелепи“ промени в Конституцията и подчерта, че за целта са необходими промени в много от законите, за да има ясни критерии за видовете престъпления и тежестта на наказанията.

Президентът Радев допълни още, че проектът за промени в основния закон представлява „настъпление срещу демокрацията“.

Относно обвинението на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов от вчера, който нарече служебните правителства „диктатура“, държавният глава коментира, че „ако трябва някой да обвиняваме, че Борисов отново започва да говори по този начин, това са Петков, Василев и Христо Иванов, които му подариха индулгенция и легитимация“.

Чудя се как отново повдига темата за магистралите. Кои магистрали? Преди да е дал ясен отговор на въпроса къде отидоха чувалите с парите за неговите магистрали… Защо магистралите му се разпадат и защо хвърлянето на асфалт е било като камуфлаж, което бе доказано от всички извършени проби. Журналистите сами нарекохте това „Грабежа на века“, напомни Радев.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории