Съдът в Стара Загора: Обезобразеното момиче е с лека телесна повреда, защото не е имало опасност за живота му

878521

За да е налице средна телесна повреда, е трябвало да има опасност за живота, а доказателствата не са го подплатили. Това обясни пред журналисти съдия Таня Гьонева Коева от Окръжния съд в Стара Загора, която е докладчик по делото с обезобразеното момиче.

„В този случай ние сме длъжни при искане на най-тежката мярка да обсъдим доказателствата, но и доказателствата да подплатяват наличната квалификация, в която той е длъжен да отговаря по наказателния текст. В този случай ние следва да обсъдим дали и тук са важни съдебно-медицинските експертизи трябва да установим дали заявеното в заключението покрива някои от признаците, които законът е въвел в чл. 129. Тоест се преследва по общия ред, може да бъде взета и най-тежката мярка“, отбеляза Гьонева

В случая съдебномедицинската експертиза е установила наранявания, които установяват временно разстройство на здравето, но законодателят го идентифицира като лека телесна повреда, каза Гьонева.

По думите й от наличните снимки не можело да се установи колко тежки са нараняванията на момичето.

„Аз съм убеден, че съдебният състав, който е тричленен и единодушно е подписал съдебния акт, е преценил доказателствата по делото и е постановил съответния съдебен акт, който според мен е законосъобразен. Той е в унисон с искането на представителя на Окръжната прокуратура“, каза председателят на съда Красимир Георгиев.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории