Безработни! Генка Шикерова и Миролюба Бенатова слизат от ефир, защото…

1690380604-genka-shikerova-mirolyuba-benatova-nova

Предаването „Въпросите“, което се излъчваше всеки следобед по ТВ 1, излиза в „дълга ваканция“ поради липса на финансиране. Това обявиха от екипа на предаването, пише lupa.bg.

То се излъчваше в продължение на три години, като всяка вечер водещите се сменяха. В екипа участваха журналистите Милен Цветков, Миролюба Бенатова, Генка Шикерова, Лили Маринкова, Емилия Милчева, Светла Петрова и други. Продуцент е Люба Ризова, която дълги години беше директор „Новини и актуални предавания“ в Би Ти Ви.

„Благодаря на всички за всеотдайната ежедневна работа по продукцията на „Въпросите“! Благодаря и на всички видими и невидими помощници, това предаване да го има! Благодаря на зрителите за даренията! Продукцията излиза в дълга ваканция! Търсим финансиране!“, написа във фейсбук Румен Ковачев, собственик на ТВ 1.

В самото предаване „Въпросите“ от 25 юли, в което екипът обяви, че спира работа, Ризова заяви, че е трябва да се „допитаме до звездоброец“ дали предаването ще се излъчва и след лятната ваканция.

„Той трябва да отговори дали ще намерим финансиране. Досега имахме договор с ТВ 1, за съжаление в последния месец „Булсатком“ е прекратил договора си с ТВ 1, ерго няма финансиране и ТВ1 трябва да прекрати договора си с нас.

Веднага трябва да кажа, че това е най-чистата форма да си има едно предаване договор с телевизията и да може както пише в нашия договор, контрагентът няма право на никакво вмешателство“, обяви Ризова, която говори в присъствието на другите водещи.

„Благодарим много на зрителите, които са давали пари“, обяви Ризова и призова да не се губи надежда. „Независимата журналистика може да се издържа само от безкористни дарители, рекламодатели и спонсори. Бюджетът на предаването за месец е равно на излъчването на една минута рекламно време в голяма телевизия“, каза още Ризова.

Ден по-рано стана ясно, че предаването на известния журналист Веселин Дремджиев „Денят“ пък е намерило ефир и в „Евроком“:


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории