Нов жесток скандал в НС, от „Възраждане“ скочиха на Росица Кирова и Хамид Хамид

876698

Пореден лют скандал в парламента. Депутатите от „Възраждане“ се опитаха да прекратят второто четене за прекратяване на концесията на пристанище „Росенец“.

Повод за скандала стана отказа на председатлстващия заседанието Росица Кирова да даде думата на Николай Дренчев от „Възраждане“ за процедура. Вместо това тя прикани Хамид Хамид от ДПС да прочете доклада на икономическа комисия за прекратяването на концесията на „Лукойл“. Хамид започне да чете, но от „Възраждане“ наобиколиха трибуната и се опитваха да го прекъснат. Пред това хората на Костадинов вънегодуваха от факта, че Росица Кирова допусна до второ четене прекратяването на концесията и не взе предвид думите на Цончо Ганев, че „Възраждане“ има намерение да внесе промени между първо и второ четене.

„Вън, нищо няма да четеш“, „Искаме процедура“, „Спрете да говорите“, викаха депутатите на Костадинов. Росица Кирова се опита да ги усмири, но безупсешно. „Моля ви, седнете си по местата. Веднга след г-н Хамид ще дам думата на г-н Дренчев за процедура“, обяви няколко пъти тя.

Хамид Хамид продължаваше да чете, но нищо не се чуваше и разбираше, защото депутатите от „Възраждане“ не спираха да викат и крещят. В крайна сметка Хамид прочете доклада, но това не успокои хората на Костадинов. „Превръщате България в пародия на държава“, обяви той. Стоян Таслаков пък заяви: „На предишната почивка чух в кулоарите Делян Пеевски да казва – тая е много тъпа. Не знам кого визираше, но явно беше много ядосан. Предложението ми е от името на парламентарна група за 30-минутна почивка“, обяви Таслаков. Росица Кирова даде 15 минути почивка и заседанието бе прекъснато за пореден път днес.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории