Кърваво меле край Враца! Пълен с пътници автомобил се вряза в ТИР

payimage-592711-1280x790

Тежка катастрофа е станала призори на пътя Враца – Оряхово, научи агенция BulNews. Инцидентът е станал край врачанското село Мраморен. Лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с швейцарска регистрация, управляван от пиян шофьор, се е ударил в ТИР, предава BulNews.bg.

Вследствие на катастрофата са ранени шестима души, които са пътували в превозното средство. Сред тях е имало и непълнолетен младеж. Те са настанени във врачанската болница с множество наранявания, за щастие без опасност за живота.

ТИР-ът в който се е ударил лекият автомобил, е излизал от село Мраморен, като е объркал пътя и отнел предимството на колата, управлявана от пияния шофьор. „Фолксваген“-ът е собственост на един от пострадалите, който е работил в чужбина, върнал се е и е решил да изведе приятелите си, за да ги почерпи.
Компанията се е връщала към Борован от дискотека в село Тишевица по първокласния път, когато внезапно поседвал удар в задната гума на ремаркето на ТИР-а. Той бил толкова свиреп, че задния мост на ремаркето е бил откъснат.

Водачът на лекото превозно средство се е движел с около 160 км/час. При проверка било установено, че същият е бил без книжка и с три присъди за шофиране без свидетелство за управление на МПС. Шофьорът е управлявал возилото с 0.48 промила алкохол.

Вследствие на катастрофата са пострадали шестима жители на село Борован, от които трима по-тежко и трима по-леко. Един от тежкоранените е служител на ВиК-Враца. От леко пострадалите има човек, който работи при известен врачански земеделец.