В Гърция тази година било скъпо ли, данни за цените на квартирите и храната шашнаха нашенци

Море

Всяка година през юни започват драмите за бизнеса по родното Черноморие. Курортите са празни, а в същото време на Кулата за влизане в Гърция опашките вече стават критично големи.

Вече е ясно, че родният бизнес не е никак възторжен от този факт. И тази година бе пуснат в ход черният пиар за скъпотията в Гърция и как нищо вече не било същото.

Напротив – същото е!
Една бърза обиколка на места в Северна Гърция показва, че в сравнение с миналата година по това време цените са почти същите. Ако има разлика, тя е почти незабележима, пише „Стандарт“.

В района на Кавала отново е тъпкано с българи. Една от любимите дестинации. Пример – едно студио в Неа Перамос може да се наеме дори за 45 евро на нощ. Това е спалня и кухня в едно.

При една отделна стая от студиото цената е 60 евро, а един апартамент с две стаи и студио преди натоварения сезон е 70 евро.

Такива бяха цените и миналия юни.

Да не би да мислите, че в наши курорти от подобен тип като Лозенец или Созопол например ще ви вземат по-малко?

Естествено, от 1 юли цените стават по-различни, но това с пълна сила важи и за тези у нас.

В таверните, освен качествената храна, двама души могат спокойно да си хапнат и пийнат за 35-40 евро. Бирата е 3,50 евро, порция култови тиквички – 4,50, гръцката салата е 8 евро, а количеството ѝ спокойно стига за двама души. Всеки сам да си направи сметката с цените по нашинте ресторанти, където една шопска селата е 10 лева.

Шишенце узо от 200 грама е 6,50 евро, на много места в София например е повече. Порция бифтек с гарнитура е 8-8,50 евро. Примерите са достътачно.

Да не говорим за бързината на обслужването и вниманието към клиентите.

Нищо ново, нали?
Традиционен съвет за началото на сезона – нека по нашето море да хвърлят всички усилия за подобряване на условията за почивка, отколкото да пускат лъжливи пиари за наивници. И тук – нищо ново на хоризонта.

Никой не бяха от хубавото. Но от лошото – да. Нашето море все пак скоро ще се напълни. Но за да става това през повече време от лятото, е нужно да се свърши още твърде много работа.