Проданов хвърли бомба в НС: Кметът на Етрополе е на плаж в Гърция, докато градът му бедства

димитър-димитров-етрополе

Кметът на Етрополе, който трето денонощие бедства след поройните дъждове и наводнения, е на плаж в Гърция, вместо да помага на съгражданите си. Това разкри депутатът от БСП Христо Проданов от парламентарната трибуна по време на процедура за искане на изслушване на властите по повод бедствието.

Проданов, който бе министър на туризма в правителството на Кирил Петков, настоя новите шефове на ведомства да бъдат извикани в залата, за да говорят за мерките на държавата за предотвратяване на още по-големи щети и отстраняване на досега нанесените. И покрай дебата кой да се яви пред депутатите обяви, че генерал Димитър Димитров, кмет на Етрополе, се намира на плаж, предава Лупа. В социалните мрежи Димитров не разкрива публично къде се пече в южната ни съседка, но в крайна сметка стана ясно, че е необходимо свикването и на междуведомствената комисия към МС.

А след настояване на Петър Петров от ПГ на „Възраждане“ пред народните избраници да докладва най-вероятно ще се яви новият МВР шеф Калин Стоянов.