Неочаквана реакция! Денков тропна по масата: Областни управители няма да бъдат избирани

1686138695-20230607141145-mg-1309jpg

Премиерът Николай Денков заяви в началото на правителственото заседание, че днес няма да бъдат избирани нови областни управители след масовото напускане на назначните от служебното правителство:

„Тези, които са назначени ще продължат да изпълняват задълженията си по закон, както и техните заместници. Те ще бъдат замествани поетапно, когато сме сигурни, че новият човек, който ще бъде избран ще може да я изпълнява подходящо“.

Денков отново призова да няма политизиране за тази позиция, защото тя не е с такива функции.

„Това може да е кмет, но областните управители представяляват държавата“, каза министър-председателят.

По повод на наводненията в в района на Берковица и село Врачеш той

благодари на МОСВ, които следят ежечасно за това какво се случва и къде има рискови фактори, както и на други институции и местните власти, които оказаха помощ на пострадалите от бедствието.

„Реакцията на институциите този път беше забележителна. Специално екипите на ПБЗН бяха там още вечерта, цяла нощ работиха. Успоредно с това, поделения на Българската армия се включиха там, където е необходима техника и жива сила, за да може да се възстанови движението и да се разчистят отломките. Още на следващия ден МТСП изпрати екипи, които да установят какви са последствията за хората и започна да създава организация за изплащане на компенсации. МРРБ изпрати техника, която да подпомогне също за разчистването и да започне интензивна работа за подготовка за следващи валежи, които се очакват през идващите дни“, каза още премиерът.