Ясен Тодоров иска намеса на криминален психолог: Поведението на Сарафов е притеснително

0000569839-article2

Зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров заяви пред NOVA, че е притеснен за поведението на заместника на Иван Гешев и шеф на Националната следствена служба Борислав Сарафов по време на брифинга му вчера.

„Според мен то трябва да се коментира от криминален психолог. Не искам да коментирам твърденията му. Не знам за никакви дела „на трупчета”. Да каже той – бил е вторият човек в прокуратурата в продължение на десет години”, посочи Тодоров.„В продължение на повече от десет години прекият ти началник е главният прокурор. Ако не си бил съгласен с неговата политика и начина му на ръководене, имало е възможност да си подадеш достойно оставката. Имало е възможност да не приемеш предложението на Цацаров и на Гешев да оглавиш НСлС. Пишеш концепции, в които възхваляваш дейността на Следствието и Прокуратурата, и в един момент се сещаш, че Прокуратурата е нагазила в политическото блато”, каза той за Сарафов.

Не желая охрана от Министерството на правосъдието. Моята съвест е чиста и мога да ходя спокойно по улиците, допълни зам.-директорът на Националната следствена служба Ясен Тодоров.

„Когато върху мен се оказва някакъв натиск, аз знам какво да правя и съм го доказал през годините. Аз съм единственият, който съм дръзнал да се опълчи на всесилния тогава районен прокурор на София Славчо Кънев, когато се опитваше да ми каже как да реша едно дело”, посочи още той.

Зам.-директорът на НСлС обясни, че няма никакво притеснение да отиде на изслушване в Народното събрание, каквото искане отправиха от „Продължаваме Промяната – Демократична България”. Все още обаче нямал официална покана. „Има какво да кажа и да дебатирам с народните представители”, подчерта той.