Зверство! Мъж се напи и напуши с вуйчо си, после го преби до смърт

857702

36-годишният И.Д. от Добрич бе предаден на съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура в града и ще отговаря за извършено от него убийство на близък роднина, извършено по особено мъчителен начин за жертвата и с особена жестокост – престъпление по чл.116, ал.1, т.6, пр.2-ро и пр.3-то, във връзка с чл.115 от НК.

62-годишният мъж – жертвата на тежкото престъпление, живеел в дома на своя племенник, в самостоятелна стая със собствен вход. Той бил безработен, но за него полагали грижи сестрите му и други роднини. На 21 октомври 2021 година в стаята на пострадалия се събрали да пият той и неговия племенник. Освен употребения алкохол, обвиняемият И.Д. и неговия вуйчо пушили марихуана. В резултат от количеството изпит алкохол, между тях възникнал скандал, който бързо прераснал във физическа саморазправа. Младият мъж започнал да бие своя роднина, като го удрял по тялото и главата. Ударите с ръце и крака били последвани от множество удари с дървена пръчка и други предмети. 62-годишният мъж изпаднал в безпомощно състояние и останал да лежи на пода. Няколко часа по-късно И.Д. напуснал стаята на вуйчо си. На следващия ден, жертвата бил намерен от свои близки починал. След незабавно предприетите действия по разследване на случая под надзора на Окръжна прокуратура – Добрич, станало ясно, че извършител на убийството е именно племенникът на жертвата.

Той бил издирен и задържан. Привлечен бил към наказателна отговорност. Предстои Окръжен съд – Добрич да насрочи заседание по делото. Ако бъде признат за виновен 36-годишният обвиняем може да получи наказание „лишаване от свобода“ от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ
Бюлетин


    Категории