Филм на ужасите! Варненци заобикалят отдалеч тази злокобна къща, чуват стенания и писъци

1681981262-1645976

Котка вампир плаши тийнейджъри във Варна. Тя се е заселила в изоставена от много години къща в Морската градина, която трябваше да бъде превърната в музей на създателя на парка – Антон Новак, но е потънала в разруха и е много зловеща.

Млади варненци разказаха пред Varna24.bg, че там живее котката вампир. Вечер край постройката се носят странни звуци, които карат хората да настръхват.

Репортерска проверка не установи наличието на свръхестествен живот край къщата, освен че една от лампите в близост пресветка като във филм на ужасите и се чуват писъците на чухал (вид сова), което кара много хора с по-лабилна психика да заобикалят обекта отдалеч.

Според любители на мистиките обаче е възможно там да се е заселила котка вампир – представител на митичния Иилайс. Тези същества произхождат от земите на Дакия (сега съседна Румъния). Те са много хитри и потайни създания. Независимо колко ловуват, Иилайс винаги изглеждат измършавели и слаби. На силната им неутолима жажда може да се противопостави единствено жестокостта им.

Известно е, че дебнат безмилостно по самотните пътеки за пътници, които да измъчват. Също като вампири, те пият кръвта на хората, които заловят, разказват легендите.

Природолюбители обаче са скептични. Те изказват мнение, че това е котка, която си е намерила скрито убежище, където е родила малките си. Може и да е невестулка, предполагат те. Такива животни обитават Морската градина. Преди няколко лета се бяха заселили в подпокривно пространство на една от постройките в двора на Музикално училище във Варна.

Много хора обаче гледат реалистично на слуховете. Те са склонни да мислят, че историята е плод на въображението на тийнейджърите, които водят там своите гаджета, за да ги плашат със злокобни истории и да се покажат пред момичетата, че са безстрашни герои.