Докъде я докарахме! Бездомен мъж в окаяно състояние лежи със счупен крак на пейка

dobri-hora-pomognaha-bezdomnik-gipsiran-465

Бездомен мъж се намира в окаяно състояние в Несебър. Човекът е видян да стои на пейка с гипсиран крак. Жителка на града потърси помощ в социалната мрежа. Първоначално смяташе, че има гангрена. В разговор с него разбира, че му е отказано лечение поради липса на здравни осигуровки.

„Спешно! Който може да помогне! Бездомник с гангрена! От болницата са му казали, щом няма пари да си плати – ще му режат крака, иначе умира! Може ли някой сега да му занесе одеяла и храна? Приемаме компетентно мнение какво да правим, за да се запази крака на човека! Намира се до детската площадка до белия блок в Несебър, написа Кремена Краева.Добри хора изразиха готовност да занесат одеяла на мъжа, както и да му съдействат със средства за лечение. По-късно бездомникът е откаран в болница.

„Сега разбрах, че е вследствие на фрактура. Приет е в Спешното отделение на Окръжна болница. Човекът, който тръгна с личния си автомобил след линейката, не са го допуснали. Мисля, че сега вече ще се наложи финансова помощ да операция,“ написа още тя.

„Като човек, който работи в структурата на здравеопазването искам да споделя една неточност в написаното от вас ,след като лично видях пациентът в ортопедичният кабинет днес. Въпросният господин не е с гангрена на крака, а с открита фрактура на глезенът, гипсиран и имобилизиран по най-правилният начин за положението, в което се намира, понеже се налага ортопедична операция, която няма как да покрие поради липсата на здравни осигуровки, така че съветвам ако желаете да му помогнете го финансирайте от тази гледна точка, а не чрез одеала,“ написа Ренета Маджарова.

„Радвам се, че този човек се е преместил в Несебър. Повече от година се търкаляше по тротоара до Еконт в Слънчев бряг. Постоянно пиян и в неадекватно състояние, но и с цигара в ръка. Съдете ме, но не съм му помагала. На такъв човек държавата трябва да му помогне. Трябва да се прибере в институция и да се лекува. Радвам се, че толкова хора се включват с помощ, но и Вие нищо няма да направите. Всичко е временно… Дано оздравее и дано наистина някой да се погрижи за здравето му… (психическото). И преди да бъда оплюта – Да, звъняла съм на 112 заради него, а полицаите, които дойдоха казаха, че нищо не могат да направят. Че, трябва да се прибере, а няма къде…Това е България!,“ коментира друга жителка.

„Брейй, не било толкова трудно, да сме по-добри едни с други, в свят изпълнен с лоши дела. БРАВО!,“ приветства добрата постъпка мъж.