Българин е обвинен за контрабанда на марихуана за 158 200 лева през „Капитан Андреево“

IMAGE_13924884_0_0

Окръжната прокуратура в Хасково привлече като обвиняем В. И. (46 г.) за опит за контрабанда от България за Турция в товарен автомобил на високорисково наркотично вещество – марихуана, с общо бруто тегло 39 килограма и 550 грама на обща стойност 158 200 лева, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

На 2 март на пункта на трасе „изходящи леки автомобили и автобуси“ се установил камион с българска регистрация. Водачът му – българският гражданин В. И., пътувал празен, като следвало да натовари стока от Турция за България. По метода „анализ на риска“ превозното средство е отклонено за извършване на щателна митническа проверка. При нея в матраците на леглата за почивка в шофьорската кабина служителите на митницата намират укрити 64 пакета със суха тревиста маса. Тя реагира на марихуана, поясниха от Регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.По случая е образувано досъдебно производство, а водачът на товарния автомобил е бил задържан за срок до 72 часа. Предстои Окръжна прокуратура – Хасково да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо В. И., допълниха от държавното обвинение.

Предишният опит за контрабанда на марихуана през „Капитан Андреево“ бе на 3 февруари т.г. Тогава отново в товарен автомобил от Румъния за Турция, управляван от турски гражданин, бяха открити 50,04 кг. марихуана на стойност над 200 хил. лева.