Казусът с разменените бебета! Севда Михайлова: Пращаме си снимки с другата майка, разстройвам се

севда михайлова

Бях объркана, този ден не ми беше лесен. Нищо не усещах, имах само болка.

Така описа първата си среща с биологичното си дете Севда Михайлова, майка на едно от разменените бебета в болница „Шейново“, пред Нова тв. На 13 януари бебетата бяха върнати при биологичните си майки.

Болката й бе по-голяма от всичко друго, допълни я вуйчо й.

Вместо да се радвам да си гушна биологичното дете, аз все едно се сбогувах с моето си бебе, сподели тя, че е изпитала тъга от това, че се разделя с досега отглежданото от нея момиченце. Опитвала се да насочи обичта сега там, където трябва да е насочена в момента.

Не могла да гушне своето биологично бебе веднага.

Най-трудният ми момент беше като се разделяхме. Знам, че тръгва и беше много гадно чувството, спомня си Севда раздялата с отглежданото от нея бебе в продължение на 3 месеца. Всеки ден се сещала за този момент. Според нея белегът ще остане за цял живот.

За първи път видяла другата майка в момента на размяната на бебетата. Но сега общували, пишели си, постоянно си пращали снимки. Но като тя ми праща – и аз се разстройвам, и тя, разказа Севда. Но се радвам, като виждам, че се усмихва, това ми дава сили, допълни тя. Не искали да се видят, оставяли малко да отмине.

Да, взехме най-правилното решение, защото всяко дете си е при биологичните родители. Но първият момент е много важен, като си гушнеш детето, първите дни. И аз съм се привързала, каза Севда. Според нея тази липса може да бъде преодоляна с времето.

Взехме правилното решение, защото колкото са по-малки бебетата, толкова е по-добре и за тях, и за майките. Те няма да помнят. Травмата ще е за нас, но сме големи хора и разсъждаваме, коментира и вуйчото.

За парите няма какво да говорим, това не може да се измери с човешката психика и изпитаното чувство от раздялата с едно дете. Не се борим за парите, но щом някой е сгрешил, би трябвало да си плати, допълни той.

Севда също допълни, че не я интересуват парите, но искала да осигури добро бъдеще на детето си и да има жилище. Затова ще се борят докрай и ще се стигне и до съд, ако няма споразумение.