Шапки долу! 24-годишната Александрина Михайлова ни прослави, десетки страни са в краката й

александрина

24-годишната шуменска оперна певица Александрина Михайлова завърши преди година 17-ия майсторски клас на Райна Кабаиванска. Александрина бе избрана след сериозни прослушвания сред певци от цял свят.

Младата шуменка се занимава с музика повече от 14 години. Свири от много малка на пиано, пяла е в шуменския хор,,Бодра песен”, пет години е изучавала и оперно пеене в родния си град при музикалния педагог Недка Телбизова.

През 2022 година талантливата шуменка спечели място в новия клас на Академия Ла Скала в Милано. От общо 433 кандидати от 55 страни са приети само девет певци със стипендия и безплатно двугодишно обучение, Александрина е една от тях.

,,Това е огромно постижение за нея, за града ни и за България“ коментира за Радио Шумен нейният пръв оперен педагог Недка Телбизова.

Александрина Михайлова сподели, че участието й в класа на оперната прима Райна Кабаиванска е помогнало, за да успява в конкурсните изяви.

Неотдавна тя спечели първа награда сред 80 участници в интернационален конкурс за млади оперни певци в Италия. Освен това тя бе удостоена с наградата ,,Млад талант“, както и едно от двете специални отличия на конкурса. И поредният повод за гордост – на 10 февруари на една от най-престижните оперни сцени в света – парижката опера Opera Bastille – Александрина Михайлова, заедно със свои колеги, ще представи Школата ,,Кабаиванска“ с голям концерт, предава БНР.