Учениците изтръпнаха! Масова паника в столичните училища заради грипа, положението е критично

тестове ученици училище

За масова паника сред учителите в София, заради евентуална грипна ваканция, предава Lupa.bg. Преподавателите все още не са оформили оценките за срока, а до края му има съвсем малко време. Между тях се носи слух, че и в столицата ще бъде обявена грипна ваканция, затова последните дни буквално всеки час учениците правят контролни работи с оценки.

Проверка на медията ни показа, че с всеки изминал ден, класовете стават все по-малки заради болни деца. Имало случаи, в които ученици не можели да говорят заради тежкия грип и са приемани в болници по спешност.

Говори се, че е възможно от понеделник да бъдат освободени от учебни занятия всички деца от столицата ни.

Училищните директори получили информация, че ако бъде обявена грипна ваканция, щял да се удължи срока за оформяне на първия срок в първите две седмици на втория, но това не била официална информация. Затова те не смеели да го съобщават на учителите.

От днес обявена е грипна епидемия в още три области у нас, съобщи Здравното министерство. Това са Ловеч, Габрово и Пазарджик.

В областите се въвеждат временни противоепидемични мерки за периода от 18 до 24 януари. Епидемията се обявява заради повишаването на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип.

Така областите в страната, в които към момента е обявена грипна епидемия, са шест: Ловеч, Габрово и Пазарджик (за периода 18-24 януари), Стара Загора (за периода 17-23 януари), Шумен (за периода 13-18 януари) и Бургас (за периода 12-17 януари).

В Габрово на този етап няма да бъде въвеждана грипна ваканция.

В петък /20 януари/ ше бъде решено дали учебният процес там да бъде преустановен от понеделник – 23 януари.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории