Гьоков хвърли бомба: Вариантите са пет, но БСП е от партиите, които биха се справили с мандата

георги гьоков

Връчването на третия мандат е сложно. Неслучайно президентът се забавя с обявяването на кого ще бъде връчен. Вариантите са пет – но аз бих изключил „Възраждане” и ДПС. Това коментира депутатът от БСП Георги Гьоков в ефира на Нова.

Той коментира думи на вицепрезидента Илияна Йотова че този, който получи третия мандат, трябва да продължи политиките на служебното правителство. „Бих казал да продължим политиките на последното редовно правителство. Тогава тръгнаха много добри политики в икономиката и социалната сфера”, допълни Гьоков.

„БСП е от партиите, които успешно биха се справили с връчването на мандата”, е мнението му. Според него на служебното правителство не му е работа да генерира, каквито и да е политики.

Гьоков подчерта, че правителство трябва да има. „То трябва да се справя със сложната ситуация, защото войната продължава, а кризата не е отминала. Президентът трябва да прецени първо кой има най-големи шансове да състави правителство. И второ – кой би извел България от кризата”, смята той.