Само в 7DniSofia.bg

Депутатите изненадващо освободиха управителя на НЗОК. Той: Свърших си добре работата

payimage-566485

Нарушен диалог има тогава, когато една от страните не желае да говори. Изпратил съм няколко покани и писма към Български лекарски съюз (БЛС) да продължим диалога – нямаше желание.

Това заяви в кулоарите на парламента освободеният управител на НЗОК проф. Петко Салчев.

„Няма системни нарушения от моя страна. Личното ми мнение е следното – през цялото време съм се стремял да спазвам законите и нормативните уредби. Там, където е имало опити да се нарушават, не съм се съгласявал. Едно от нещата, което възбуди БЛС, беше нашето становище във връзка. тяхното предложение за промяна на Националния рамков договор (НРД). Тогава има зададох един простичък въпрос – Дали с предложението на този НРД не нарушаваме правата на здравноосигурените лица. НЗОК не е институция на лекарите, а на здравноосигурените лица и трябва да защитава техните интереси. Аз съм обяснил на БЛС кои интереси на здравноосигурените лица са нарушени с техните искания. НЗОК не плаща заплати и техните искания за заплати в НРД са нарушения“, категоричне бе проф. Салчев.

„Нямам личен конфликт с никой. Искам да кажа, че вече всеки един управител на НЗОК може да бъде освободен по предложение на някоя съсловна организация. Не се чувствам обиден. От какво да съм обиден, че съм си свършил работата ли?“, завърши бившият управител на НЗОК.