Ври и кипи в средите на МВР: Полицаят с 3 катастрофи ще се опита да се изкара болен

катастрофа

Полицаят, който направи 3 катастрофи на 31 декември 2022 г., избяга и „скри“ колата си на тротоар в Орландовци се казва Емил Апостолов, потвърдиха пред Столица.bg от МВР. Той е служител във Второ РУ-СДВР и е разузнавач от Криминална полиция. Срещу него има образувано дисциплинарно производство и най-вероятно ще трябва да напусне редиците на вътрешното министерство. Разбира се, Апостолов се е заел да се спаси и да остане на служба в МВР.

Според източници в МВР той се опитва да се изкара болен. Ще се сдобие с медицински документи, с които ще се опита да докаже, че му е прилошало и затова е блъснал колите. Най-вероятно ще се опита да извади медицински документи, с които да удостовери, че е получил инсулт или е имал припадък, коментираха негови колеги от МВР.

Преди няколко месеца на шофьор на градския транспорт му прилоша и той се блъсна в блок в столичния Младост. Човек на можеше да избяга и с линейка го откараха в „Пирогов“, припомнят полицаи. Те недоумяват как техният колега Емил Апостолов, ако е припаднал, блъска втора кола на Площад на Авиацията и след това с инсулт стига до Орландовци.

Според тях той се подготвя да съдебния процес с надеждата, че с това „заболяване“ ще отърве строго наказание. Емил Апостолов бе издирван няколко дни от колегите си и очевидно се бе скрил, за да не се установи какво е употребил преди седне зад волана. На служителят на МВР са връчени два акта за нарушение на Закона за движение по пътищата и продължава разследването.