Извънредно! Тежка катастрофа с Менко Циганчето, пожарникари го вадят от смачканите ламарини

катастрофа

Тежка катастрофа е станала тази сутрин в Бяла Слатина, предава агенция BulNews.
Две коли са се ударили на кръстовището на главния път за Кнежа, известно като „светофарите“ заради съществуваща на него преди 20 г. светофарна уредба. По първоначална информация до свирепия сблъсък се е стигнало, след като единият шофьор не е спрял на знак „Стоп“ и отнел предимството на другия автомобил.

На този етап е ясно, че един от участниците в ПТП-то е Мирослав Рачев, известен в града като Менко Циганчето, който е пътувал с жена си Цветана Рачева. Леката кола на 60-годишния мъж била толкова смачкана, че се е наложило пристигналите пожарникари да режат ламарините, за да ги извадят.

Две линейки и полиция са пристигнали на мястото на инцидента. Менко и 57-годишната Цветана са транспортирани към болницата. Те са прегледани в Спешния център и са освободени за домашно лечение, като по-сериозно е пострадала жената. В колата с Менко и съпругата му се возили и 3 деца, които за щастие не са пострадали. Шофьорът на втората кола също се е отървал невредим. Цяло чудо е, че вследвствие на жестокия сблъсък няма загинали, тъй като кръстовището е много натоварено и често шофьорите преминават през него с доста висока скорост.

Вероятната причина за катастрофата най-вероятно е здравословното състояние на Менко, който е имал сърдечни проблеми и е възможно влошаване да е довело до сблъсъка.