ШОКИРАЩО! Политици от Турция дойдоха в БГ заведение, посрещнаха ги с масов бой

полиция

Масов бой изненада неприятно кметове и политици от съседна Турция в кърджалийско заведение. Екшънът се е разиграл в неделя около 16.30 часа. В този момент в салона били и специалните гости, които станали свидетели на грозната гледка, предаде 24rodopi.com.

Заведението било пълно, като в него е имало 100 души. Единият от скандалджиите е със счупен зъб.

„Напрежението тръгна от две младежки групи. Имаше шамари, юмруци, ритници. После се използваха столове и маси. Беше като масово сбиване във филм, продължи минути. Един яде голям пердах“, разказа пред 24rodopi.com очевидец.

На мястото на инцидента са изпратени полицаи.

Масовият бой е заради разпределяне на пазара за райски газ в града край Арда.

Млад мъж, който бил с приятели в заведението, бил предупреден от други лица да не продава „балони“. Той се възпротивил, дори повишил тон на групата, която искала да го извади от доходоносния бизнес с опасния продукт, който се търси от младите хора заради приятната миризма. При вдишване диазотния оксид предизвиква чувство за еуфория, което е причина и за името „райски газ“.

Полицията издирва поне 5 лица, които са набили пласьора и избягали.

Народното събрание забрани продажбата на диазотен оксид (райски газ) на непълнолетни и употребата му в закрити обществени места. С измененията в Закона за здравето се забранява продажбата на райски газ и пълнители с него, включително и онлайн, на лица под 18-годишна възраст, на територията на детски градини, училища, общежития за ученици, лечебни заведения, на спортни прояви и обществени мероприятия, организирани за деца и ученици, както и в закрити обществени места. На тези места се забранява и употребата райски газ.

Единствено се прави изключение за продажбата и употребата за медицински цели и за хранително-вкусовата промишленост на закрити места.