Жените падат в краката му: Юксел Кадриев покори и Цънцарова

кадриев цънцарова

За зрителите Юксел Кадриев е сериозното лице, което всяка вечер съобщава новините от България и света. Но напоследък дългогодишния говорител разкрива друга, лирична и хармонична страна от характера си. След като записа чудесна версия на една от най-известните коледни песни и показа музикалната си дарба, на Коледа Юксел демонстрира пред колежката си от bTV Мария Цънцарова и друг талант – поезията.

Новинарят представи пред зрителите интересни философски възгледи. Той например смята, че музиката е два вида – весела и тъжна, а жанровете и направленията нямат значение. Юксел споделя и древната философия, че музиката се нарежда до аритметиката, геометрията и астрономията, като средство да се вникне в хармонията и подредбата на света.

„Често забравяме за Бог, че Той е около нас, и че Той е любов”, заяви Кадриев. „Когато се събуждаме сутрин, ние не просто ставаме от сън, ние се прераждаме. Ако се събуждаш с тази мисъл и благодарност към Бог за това, целият ти ден ще е по-добър”, така обясни той житейсаката си философия, цитирана от vihrogon.bg.

„Живеем в брутален свят, в който сме презадоволени – от храна, от предмети и от емоции дори. Това ни кара да забравим, че сме едни обикновени човеци, забравяме, че материалното е една илюзия”, каза още Кадриев.

Юксел накара Мария Цънцарова да се разтопи с ново свое стихотворение, което написал на самотен остров това лято. Докато снимал кристалната вода, в кадър на дъното влязъл камък, който има формата на сърце. Тогава на новинаря му дошли в главата следните стихове:

Туп, туп-туп, туп-туп – говореше сърцето,

туп, туп-туп, туп-туп – нежно шепнеше ми то.

Туп, туп-туп, туп-туп – сияеше небето,

туп, туп-туп, туп-туп – влюбено е в теб момчето.