Фатално: Президентът Румен Радев дава третия мандат в петък 13-и през януари?!

румен радев

Коледа и Нова година ще спънат и забавят още съставянето на кабинет заради задаващите се доста почивни дни. След провала на първия мандат на ГЕРБ с отхвърлянето на проектокабинета „Габровски” и цикленето около втория – на ПП, протакането на преговорите явно ще продължи поне до понеделник-вторник, пише Lupa.bg. Най-рано в началото на следващата седмица президентът Радев евентуално ще даде папката на Кирил Петков и Асен Василев. Ако и вторият опит е неуспешен, връчването на третия мандат се очертава около Петък-13. Към фаталната дата се добавя и ретрограден Меркурий, което допълнително обърква нещата.

Дори ПП да получат „зелена светлина“ от „Дондуков”2 на 20-и или 21-и декември, следват Коледните празници, които ще продължат до 28-и декември – сряда, което означава, че могат да върнат изпълнен мандат с кандидат-премиера Николай Денков единствено на 29-и или 30-и декември – двата последни работни дни точно преди Нова година.

По това време обаче депутатите вече са във ваканция и проектокабинетът на „Промяната” няма как да бъде гласуван. Депутатите могат да вкарат в зала новия вариант на управление чак на 4 януари в сряда, когато е първото заседание на Народното събрание след празниците.

Всичко около втория мандат обаче сочи, че правителството на „Промяната” едва ли ще мине в пленарна зала и както всички очакват, рулетката се завърта към трети опит.

Дали трети шанс ще бъде даден на БСП или „Български възход”, президентът може да им възложи съставяне на првителство около седмица след гласуването на проектокабинета на „Промяната“ и това може да стане около петък 13-и през януари.

Така грубата аритметика показва, че очакваният трети мандат с все още неизвестен изпълнител ще получи „карт бланш” от Румен Радев около фаталната дата. Разбира се, не е изключено той да прояви суеверие и да прескочи този ден, като изчака до понеделник- 16-и януари.

Ако нещата се развият приблизително по този сценарий, проектокабинет с третия мандат може да имаме в края на мразовития първи месец на 2023-а година


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории